Bahrajn

Perla Perzského zálivu.

Bahrajn je ostrovný štát a dostať sa tam len letecky. Je bohatou krajinou a sídli tu množstvo nadnárodných firiem a fianančných spoločností. Je jedinou krajinou, kde nie je homosexualita nelegálnou. Morské pobrežie lemuje obľúbená promenáda Corniche. Nájde sa tu aj menší prístav s loďmi a rybármi. Neďaleko od promenády sa nachádza nábožensko- kultúrny areál, ktorý tvoria dve hlavné budovy: AL Fatehova veľká mešita a Ježišovo kultúrne centrum. Ježišovo kultúrne centrum slúži ako konferečné centrum a sídlo Národnej knižnice. Mešita bola postavená v roku 1988 a je jednou z najväčších na svete - zmestí sa do nej až 7 tisíc veriacích. V mešite sú bezplatné prehliadky so sprievodcom, v rôzných jazykoch. Manáma hlavné mesto Bahrajnu je rôznorodé mesto, pôsobí veľmi staro a špinavo, ale nájdu sa aj časti, ktoré sú veľmi nové, moderné a čisté. Nachádza sa tu typická tržnica, ale aj moderné komerčné centrum so sklenenými mrakodrapmi. Poľnohospodárstvo je sústredené na pestovanie datlí, fíg, granátových jabĺk a zeleniny.

  • 0 km

    hraníc

  • dve moria

    znamená v Arabštine Bahrajn

  • 50°C

    maximálne letné teploty

  • 25 km

    most kráľa Fahda

Štátne sviatky v Bahrajne

December

16. december Deň nezávislosti

Veľvyslanectvo a ambasáda v Bahrajne

Slovenská republiká nemá v krajine veľvyslanectvo. V prípade potreby musíte kontaktovať veľvyslanectvo v Kuvajte.

Veľvyslanectvo Slovenskej republiky v Kuvajte

Block 2, Street 16, Villa 22,
131 23, Area Surra,
Kuvajt

Tel: 00 96525353893
Tel: 00 96525353895
Mobil: 00 96599881987 (diplomatic service)
E-mail: emb.kuwait@mzv.sk
www.mzv.sk/kuvajt

Úradne hodiny:
nedeľa až streda 8:30 -16:30; štvrtok 8:30 - 14:00

Stránkové hodiny vízového konzulárneho oddelenia:
pondelok, utorok, streda 10:00 - 13:00

Adresa pre poštový styk:
Embassy of the Slovak Republic
P.O.BOX 26222
131 23 Safat
Kuwait

Víza a cestovné doklady v Bahrajne

Pre vstup do krajiny sa vyžaduje platný cestovný pas a príslušné vízum. O vízum možno požiadať na ktoromkoľvek veľvyslanectve Bahrajnu.

K žiadosti o vízum sa prikladá:
pozvanie overené bahrajnským ministrom vnútra;
platný cestovný pas;
2x fotografia pasového formátu;
úhrada správneho poplatku (cca 100 CHF)

V krajine nie je pre cudzincov prihlasovacia povinnosť.

Odporúčame pripoistiť sa.

Zájazd do Bahrajnu?

Prezrite si našu starostlivo vybranú ponuku zájazdov.

Zobraziť