0904 881 999
info@desirea.sk
Vyhľadávanie
zájazdov
Kategória : ciarka Krajina : ciarka Lokalita :
Doprava :  ciarka Termín od :
ciarka Do :
Dovolenka, poznávacie zájazdy, exotika
Vytlačiť stránku Poznávacie zájazdy

Kulinárske srdce Talianska

Rámcový program zájazdu:

1. deň :
Skoro ráno odchod z Bratislavy cez Brno (2. nástupné miesto) do Talianska . Cesta cez talianske Alpy okolo krásneho jazera Wörthersee do mestečka San Daniele , kde sa vyrába druhá najslávnejšia talianska šunka . Krátka prehliadka zachovalého stredovekého centra s benátskymi palácmi a Palladiovou mestskou bránou . Prejazd do Pádskej nížiny , ubytovanie , nocľah .

2. deň :
Exkurzia v starej rodinnej manufaktúre vyrábajúce pravý balzamikový ocot ( ochutnávka najmenej dvoch druhov aceto balsamico Tradizionale DOP priamo zo sudov , z toho jeden druh je zrejúci 100 rokov ; bufé s tradičnými miestnymi výrobkami a vínom ) , možnosť nákupu . Potom návšteva Sabbioneta , rezidencie rodu Gonzaga ( pamiatka UNESCO ) : vojvodského paláca , unikátne renesančné Scamozziho divadlo ( prvé voľne stojace v Európe ) . Krátka zastávka v Colorno ( exteriér zámku Marie - Luisy , vdovy po Napoleonovi ) . V podvečer prehliadka historického centra Modeny , jednej z najcennejších románskych katedrál v Taliansku ( UNESCO ) , individuálne voľno . Návrat do hotela , nocľah .

3. deň :
Po raňajkách cesta do Langhirano : degustácia pravej parmskej šunky a exkurzia v manufaktúre ; možnosť nákupu . Na úpätí Apenín návšteva dokonale zachovaného stredovekého mestečka Castell'Arquato . Popoludní prehliadka starobylej Cremony , mesta spojeného so skladateľom Claudiom Monteverdim , husliarstvom ( individuálne návšteva Stradivariho múzea ) , stredovekou ovocnou zmesou Mostarda di Cremona a nugátom torrone . Voľný čas na návštevu historických cremonských cukrární , popr . k večeri . Prejazd do hotela .

4. deň :
Exkurzia v jedinej syrárni , ktorá vyrába pravý parmezán z mlieka vzácnych červených kráv ( vacche rosse ) , ochutnávka a možnosť nákupu . Podrobná prehliadka Parmy s jej nepreberným bohatstvom pamiatok : dóm , románske baptistérium , Palazzo della Pilotta , vojvodský park , rodný dom Artura Toscaniniho , v prípade záujmu prehliadka interiérov klasicistického Kráľovského divadla a návšteva Národnej galérie ( obrazy Correggio , Parmigianina , Leonarda da Vinci a Tiepola ) .

5. deň :
Celodenný pobyt v Bologni , jednom z najväčších historických miest Európy a mieste , kde vznikla mortadella a tortellini . Okrem množstva chrámov a múzeí , napríklad Národná galéria s dielami majstrov tzv. bolonskej školy , môžete so sprievodcom alebo sami navštíviť historické pastificio ( výrobňu domácich cestovín a cukráreň v jednom ) Paolo Atti , staré cukrárne Majano a Gamberini , bohato zásobené lahôdkarstva v uličkách okolo starej univerzity . Voľný čas na nákupy , prechádzky a večeru , okolo 21.00 odjazd späť domov.

6. deň :
Popoludní návrat do Brna a potom do Bratislavy.

Názor CK:
Pravý parmezán , balzamikový ocot , parmská šunka , mortadella , torrone , skvelé cestoviny a veľa pamiatok. Zájazd do naozajstného kulinárskeho srdca Talianska . Bologna býva považovaná za hlavné mesto talianskej gastronómie . Parma dala svoje meno dvom presláveným výrobkom : parmskej šunke a parmezánu . Z Modeny pochádza balzamikový ocot , z Cremony turecký med torrone . Všetky mestá sú navyše plné krásnych pamiatok a nedotknuté masovým turizmom .


Krajina: Taliansko,
Lokalita: Emilia Romagna,
Doprava: Autobus
ID zajazdu: 13.09609


Termín Strava Trvanie Cena Rezervovať





V prípade záujmu o tento zájazd nás kontaktujte na desirea@desirea.sk alebo na telefónnom čísle +421 2 44 888 999 Prípadne stačí vložiť vaše telefónne číslo do (zeleného) políčka vpravo a my Vás budeme kontaktovať. K uvedenému zájazdu budeme prideľovať nový termín.