mail_outlineinfo@desirea.sk

Poznávacie zájazdy do Schönbrunnu. Zámok Schönbrunn patrí k najväčším turistickým atrakciám v Rakúsku. Pôvodne bol Schönbrunn letným sídlom mocného rodu Habsburgovcov a dnes je zapísaný do svetového kultúrneho dedičstva UNESCO. Schönbrunnu sa hovorí aj „viedenský Versailles“ a na vlastné oči sa môžete presvedčiť, že si tento názov skutočne zaslúži.

Zámok Schönbrunn bol miestom, kde kráľovský dvor vítal vzácne zahraničné návštevy, diplomatov, štátnikov i umelcov. Vedeli ste, že práve v Zrkadlovej sále zámku Schönbrunn odohral svoj prvý koncert vtedy ešte len šesťročný Wolfgang Amadeus Mozart? Počas obhliadky zámku budete mať možnosť nazrieť do súkromného i verejného života významných panovníkov – Márie Terézie či Františka Jozefa I. a jeho manželky cisárovnej Sisi. Súčasťou komplexu je rozsiahly park s nádhernými francúzskymi záhradami a v neposlednom rade zoologická záhrada.

ZOO Schönbrunn, za ktorej založením stál František Lotrinský (manžel Márie Terézie), bola otvorená v roku 1752 a je najstaršou zoologickou záhradou na svete. Na ploche viac ako 17 ha sa môžete tešiť na mnohé živočíšne druhy ako žirafy, slony, orangutany, tučniaky, koaly či tigre. Najvzácnejším druhom sú pandy veľké, ktoré boli zverené ZOO Schönbrunn Čínskou ľudovou republikou ako jednej z mála ZOO na svete. Veľkou atrakciou pre návštevníkov je kŕmenie zvierat a špeciálne zaujímavé je kŕmenie uškatcov, ktoré priťahuje najväčšiu pozornosť.

Zámok aj ZOO Schönbrunn sú otvorené návštevníkom po celý rok a na výber sú vstupenky či už zvlášť do zámku (na výber malý okruh – Imperial Tour alebo veľký okruh – Grand Tour), alebo kombinované rodinné lístky so vstupom do ZOO, zámku Schloss Hof či rôznych iných atrakcií a pamiatok. Zámok Schönbrunn sa oplatí navštíviť aj v zimnom období pred Vianocami, kedy sa konajú adventné trhy, na ktoré sa môžete dostať aj cez našu širokú ponuku adventných zájazdov do Viedne a Schönbrunnu.

Nájdených 0 zájazdov

Neboli nájdené žiadne výsledky

Ľutujeme, ale žiaden zájazd nezodpovedá kritériam, ktoré ste zadali.

Hľadáte informácie pred odjazdom do Rakúska?

Prezrite si cestovateľské rady v našom Atlase.

Prezrieť